Tuesday, October 11, 2011

D.I.Y. Tutorial: Tissue Paper Flower

It's tutorial timee girlss...
As i promise in this entry, so this is it!



Tisu..
(ade banyak jenis tisu, pastikan anda beli tisu yang jenis kesat tu.Kalau jenis lembut tu, senang kuyak)


 Lipat2 tisu tersebut


Lipat sehingga kelihatan seperti di atas..ok..


 Ikat tengah2 (lihat gambar diatas) menggunakan dawai lembut . saye tak beli lagi dawai, jadi saye ikat gune benang aje..tee hee..


 Selepas itu, potong hujung tisu membulat


 Dan kelihatan seperti ini..



Kembang2kan tisu tadi (hati2 ye supaye tisu tak terkoyak



 Ok..siapp..!



 Boleh buat jadi hiasan meja [centrepiece]

Lagi cantik kalau buat 2 tone colour..

Happy D.I.Y-ing..!!



2 comments:

triesya said...

Lorr...senang jer rupernyer buat tissue flower ni...Hehehe..aku nk buat letak kat table ofis lah..hehe..

asma HazeLnut said...

hehe..senang jer syai..buatlah..make sure tissue tu jenis yang kesat tau..bukan yg senang koyak tu..dah buat nanti amik gambar tunjuk kat aku k =)